PARODONTOLOGIJA

Reagirajte na vrijeme i obratite se stručnjaku!

Gingivitis, parodontitis...samo su neki od bolesti koje razaraju zubno tkivo!

Upalna stanja do kojih dolazi prilikom razaranja zubnog tkiva, koje je iznimno važno za učvršćivanje zubi nazivaju se bolesti parodonta.

Loša oralna higijena, kamenac, hrana zaostala u usnoj šupljini, nakupljanje bakterija i loši protetski nadomjestci – uzroci su parodontitisa, iznimno česte bolesti današnjice.

Nadalje, parodontitis se može pojaviti i kao posljedica nekih bolesti, kao što su: dijabetes, AIDS, leukemija i sl.)

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi prevencijom i liječenjem upale zubnog tkiva.

Natečeni desni koji krvare, jaka bol zubi ili zubnog mesa, prvi su znakovi da su Vam desni „napadnuti“ bakterijama. Ukoliko ne reagirate na vrijeme, bolest se može proširiti i u potpunosti uništiti potporne strukture zubi u usnoj šupljini. Tada Vam prijeti potpuni gubitak zubi.

GINGIVITIS

Upala gingive ili gingivitis nastaje kada se pojavi crvenilo ili krvarenje. Desni su crveni, a sve započinje nakupljanjem plaka (zubnog kamenca), najčešće zbog zanemarivanja oralne higijene.

PARODONTITIS ili PARODONTOZA

Infekcija koja zahvaća kost koja podupire zube naziva se parodontitis. Uzrok parodontitisa su najčešće bakterije koje su prisutne u našoj usnoj šupljini. Nastala infekcija može uzrokovati potpunu bezubost. Najčešći je razlog gubitka zubi kod odraslih. Blagi simptomi često znaju zavarati pacijenta pa ljudi nerijetko reagiraju kad već bude kasno.

Gingivitis, parodontitis, klimanje zuba, parodontni džep – bolesti su parodonta. Podmukla bolest koja uzrokuje loše posljedice za pacijenta. Gubitak zubi ne znači samo da nemate lijep osmijeh, već da će s vremenom nastati potpuna deformacija čeljusti, ali i funkcija, poput onih žvačnih i glasovnih, koje su važne za svakodnevno funkcioniranje!

Posjetite Estetic smile, reagirajte preventivno i nemojte dopustiti gubitak svojih zubi, jer prirodni zubi uvijek su bolji izbor!

Back to Top