Postupak ugradnje implantata

Potpuno bezbolna ugradnja implantata!

POSTUPAK UGRADNJE IMPLANTATA

Nakon obavljenog stomatološkog pregleda i napravljenih potrebnih pretraga, liječnik stomatolog dogovara s pacijentom termin ugradnje implantata.

Implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u čeljusnu kost kako bi mogao imitirati prirodan korjen zuba. Osnovni uvjet za postavljanje implantata je da ima dovoljno kosti. Međutim i u situacijama gdje je kost oskudna, kirurškom intervencijom omogućuje se postavljanje istih - augmentacijom kosti ili po potrebi sinus liftingom. Ugradnja implantata u čeljusnu kost potpuno je bezbolna jer se izvodi pod lokalnom anestezijom i traje iznimno kratko.

Nakon ugradnje implantata slijedi proces tzv. OSEOINTEGRACIJE. Oseointegracija je vremenski period od 3 do 6 mjeseci koji mora proći kako bi implantat mogao srasti s kosti.  

Nakon procesa oseointegracije slijedi SUPRASTRUKTURA (Abutment) i podrazumijeva postavljanje nadogradnje za zubni nadomjestak. Nadomjestak može biti most, krunica ili proteza.

Uz kvalitetno ugrađene implantate nikada nećete imati osjećaj da to nisu Vaši zubi! Estetic smile jamči kvalitetu i stručnost ugradnje implantata. Posjetite nas i riješite problem gubitka zubi!

Back to Top